Golfer på 97 år 

TEKST | PER-MAGNE MIDJO  t-a.no

FOTO  | MARIUS LANGFJORD  t-a.no

                                           Leif slapper av på benken

                                                 mellom hull 16 og 17

                                                       sammen med sin

                                                    trofaste følgesvenn.

                                                         (foto: SGKv. LS)

Han var 73 år da han begynte med golf. 24 år senere svinger Leif Fiskvik golfkølla to til tre ganger i uka. I en alder av 97 år viser han fram en golfsving mange kan misunne ham. Den hvite ballen treffes med et smell og suser gjennom luften i fin bue før den lander drøyt 100 meter fra utslagspunktet. I rett bane mot hullet. Leif nikker og er fornøyd med seg selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leif Fiskvik (97) ser etter golfballen han

nettopp slo avgårde.

Kona Inger Lise (73) følger fornøyd med.

Han var 73 år da han begynte med golf.

24 år senere  svinger Leif Fiskvik

golfkølla to til tre ganger i uka.

 

Koser seg: Leif Fiskvik (97) ser etter golfballen han nettopp slo avgårde. Kona Inger Lise (73) følger fornøyd med.

 

– Jeg slår nok ikke like hardt og langt som før. Det er ikke hver gang jeg treffer så bra. Uten at det er det viktigste. Det er å kunne å rusle rundt på denne flotte banen til Stiklestad golfklubb på Trones. Jeg gleder meg hver gang jeg skal hit, sier en uforskammet sprek 97-åring før han setter seg i passasjersetet på golfbilen.

Den kjøres av kona Inger Lise. Hun er alltid med Leif når han skal spille golf. Inger Lise er 73 år og kjører både bilen til Trones og golfbilen på banen. Så kommer hun med rosende ord når ektemannen treffer så det suser. Og oppmuntringer når golfballen skjener litt urent av gårde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virkelige veteraner:

Leif Fiskvik (97) og Otto Bull (t.h) (93) er de to eldste av Stiklestad Golfklubbs 533 medlemmer.

                                                                                                                                            Koser seg: Leif Fiskvik (97) ser etter golfballen han nettopp slo avgårde. 

                                                                                                                                                            Han var 73 år da han begynte med golf. 24 år senere  

                                                                                                                                                             svinger Leif Fiskvik golfkølla to til tre ganger i uka.

 

 

– Det var jeg som fikk ideen om at vi måtte begynne med golf for 24 år siden. Da hadde banen på Trones vært i gang i nesten to år. Siden har vi vært fast inventar og med på den fenomenale utviklingen som startet med en sekshullsbane via nihulls i 2001 til 18 hull i 2008. Selv valgte jeg å slutte med golf for fem år siden da jeg brakk den ene hånda, forteller Inger Lise.

De to er et stilig syn der de «summer» av gårde på stien ved golfgresset i den stillegående golfbilen. Inger Liser styrer med selvsikker hånd og blir som regel sittende når Leif velger riktig kølle for slaget som skal komme. For så å dra til.

– Du brukte bare to slag på «greenen» i dag. Veldig bra, sier hun når Leif treffer hullet med det siste slaget, en såkalt «put».

– Vi nøyer oss med et hull i dag. Ser at det begynner å regne litt. Da er det ikke fullt så moro med golf.

Kanskje kan vi ta turen i morgen. Om været er med oss, sier Leif og setter seg inn ved siden av Inger Lise i golfbilen. Vel vitende om at han gikk hele seks hull på Trones da han fylte 97 år 20. august. Og det med stil.

Leif Fiskvik har alltid ment at en aldri skal være redd for å prøve noe nytt. Et livsmotto som har sendt ham både Norge og ut i verden i jobbsammenheng. Etter oppveksten på Ekne, der faren forpaktet Finsvik feriekoloni, gikk ferden til Trondheim via Løkken i Meldal og Aten i Hellas til Bergen og senere til Gran i Hadeland. Før han til slutt endte opp som rektor på Vårtun skole i Levanger.

– Jeg utdannet meg til elektroingeniør men viet meg mer og mer til læreryrket. At Levanger ble endestasjonen som yrkesaktiv var like tilfeldig som de andre veivalgene underveis i livet, minnes en høyst oppegående 97-åring.

Han traff sin Inger Lise da han jobbet på Gran i Hadeland på 1970-tallet. Hun ble ham med ham til Levanger da han begynte på Vårtun i 1984. Ikke lenge etterpå giftet de seg.

– Vi har alltid brukt fritida godt. Har mange fjellturer i beina. Alt fra Besseggen og Bitihorn til Mont Blanc i Frankrike. Så har vi spilt golft i Egypt i mange år. Vi kjøpte en leilighet i Hurghada med en golfbane rett i nærheten. Men den kan ikke måle seg med banen på Trones. Det er den fineste banen vi har spilt på. Og vi har spilt flere andre steder i Norge også, forteller Inger Lise og Leif.

De tok det såkalte «green card», eller golfsertifikatet, i 1995. De måtte gjennom en teoretisk og en praktisk del. Leif klarte begge deler på første forsøk. Inger Lise dro på seg et slag for mye i den praktiske delen, og måtte gjennom en ny runde.

– Men vi har aldri vært opptatt av å bli gode golfspillere. Aldri vært opptatt av handikap, målestokken for hvor god en golfspiller er. Vi har alltid hatt det høyest mulige handikapet, ler de begge to.

Leif Fiskvik er det eldste av de 533 medlemmene i Stiklestad Golfklubb med sine 97 år. Nest eldst er Otto Bull. Den tidligere overlegen ved Sykehuset er 93 år. Og var selvsagt også på Trones med sine køller da Leif kom for å spille.

Så ble det aldri så lite mestermøte mellom to ærverdige golfspillere som begge viser at ikke alltid er så farlig å bli virkelig gammel.

Samarbeidspartnere og sponsorer

1/3

Klubbhuset/Proshop:   Vintertid  - se Golfbox

Proshop ansvarlig:      Styret

Daglig leder:              Petter Hagstrøm

Ansv.red:                   Daglig leder

golfbox.png
  • Wix Facebook page

Stiklestad Golfklubb                       Adr: Sørskagveien 2, 7655 VERDAL                  Telefon: 918 26 010 ( ikke bruk SMS)               E-post:  klubbpost@stiklestad-golfklubb.no           Web:  www.stiklestadgolf.com